Ο μακεδονικός τάφος στον Άγιο Αθανάσιο, το νεκροταφείο των Βογόμιλων στη Νέα Χαλκηδόνα, το μουσείο των Βαλκανικών πολέμων στη Γέφυρα, τρία ιστορικά αξιοθέατα που βρίσκονται στον δήμο Χαλκηδόνος αναδεικνύουν τη σημασία τους συμμετέχοντας στο 10ο διεθνές συνέδριο της Mediterannean Association for the Sociology of Tourism που διεξήχθη 19-21 Ιουνίου, στο Bertinoro της Ιταλίας.

Μια έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα, για πρώτη φορά μάλιστα στον ελλαδικό χώρο, που εστιάζει στην κοινωνική καινοτομία, θέτει τις βάσεις για την ανάδειξη ενός ιστορικού τόπου που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και τουρίστες οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον λεγόμενο ιστορικό τουρισμό.

«Γεφύρωση κοινωνικής καινοτομίας και τοπικού τουρισμού – Μια μελέτη περίπτωσης μιας κοινοτικής πρωτοβουλίας – Ελλάδα» ήταν το θέμα της έρευνας που παρουσιάστηκε από καταξιωμένους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο 10ο διεθνές συνέδριο που διεξήχθη στο Δήμο Bertinoro στην επαρχία Forli Cesena στην περιφέρεια Emilia Romagna της Ιταλίας.

Όπως δηλώνει στο GRTimes.gr ο Βασίλης Βασιλείου, ενεργός μέλος της ομάδας πολιτών «Εμείς για τον τόπο μας», «συμμετείχαμε σ’ αυτό το διεθνές συνέδριο και μάλιστα ήταν η πρώτη έρευνα για κοινωνική καινοτομία που έχει πραγματοποιηθεί στον ελλαδικό χώρο» προσθέτοντας πως στόχος της είναι η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος.

Μιας περιοχής, η έδρα της οποίας βρίσκεται στα Κουφάλια, σε απόσταση 35 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, με τη Γέφυρα να αποτελεί την ιστορική έδρα του Δήμου. Ο δε Δήμος Χαλκηδόνος αποτελείται από 17 οικισμούς.

 

Πηγή: https://www.grtimes.gr/

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ